piątek, 26 czerwca 2015

Zapiekanka z pieczarkami

Czasami chce się takiego, prostego jedzenia. Miała wyjść standardowa zapiekanka, ale jak to bywa...to fajne, tamto też...zachęcamy do własnej inwencji <3 mniam <3











Składniki

2 mini bagietki
200 g sera żółtego
200 g pieczarek
2 cebule czerwone
40 g filecików anchois
2 duże pomidory
sól czosnkowa
100 g sera koziego (twardego)
oliwki z solanki (ile wlezie ;) )

Przygotowanie


Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz