Składniki
2 mini bagietki200 g sera żółtego
200 g pieczarek
2 cebule czerwone
40 g filecików anchois
2 duże pomidory
sól czosnkowa
100 g sera koziego (twardego)
oliwki z solanki (ile wlezie ;) )
Przygotowanie
Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na
pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory
(sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy
startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po
upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz