Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.

Składniki
- 800 g mozzarelli
- 500 g pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 ostra czerwonej papryczki chili
- 1 pęczek bazylii
- 1 szklanka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem.
Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku.
Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym zalałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia.
Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.

Coś wspaniałego i jak pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń