Składniki
750 g filetu z dorsza750 g ziemniaków
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka natki pietruszki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oregano
5 łyżek bułki tartej
sól ,pieprz
Przygotowanie
Połową ilości oliwy smarujemy dno naczynia do zapiekania.
Dorsza kroimy na kawałki ,solimy z obu stron i układamy na dno naczynia.
Ziemniaki obieramy i kroimy na dużą kostkę ,układamy na
rybie. Oprószamy posiekaną natką pietruszki ,posypujemy posiekaną cebulą i
czosnkiem ,następnie oregano. Oprószamy solą i sporą ilością pieprzu.
Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałą oliwą i zapiekamy 45 min w
piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz