poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Zapiekanka rybna

Smaczna zapiekanka rybna ,idealna na obiad ,świetna na przystawkę lub zimną przekąskę.













Składniki

500 g filetów z mintaja
500 g młodej kapusty
1 pęczek koperku
200 g pomidorków koktajlowych
1 cebula
200 g pieczarek
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 czerwona papryka
100 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól ,pieprz

Przygotowanie

 

Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy oklejamy ścianki dużej keksówki.
Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.

1 komentarz:

  1. na pewno pyszna zapiekanka! ale to naczynie, powaliło mnie :)

    OdpowiedzUsuń