Składniki
500 g filetów z mintaja500 g młodej kapusty
1 pęczek koperku
200 g pomidorków koktajlowych
1 cebula
200 g pieczarek
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 czerwona papryka
100 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól ,pieprz
Przygotowanie
Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany
koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy
oklejamy ścianki dużej keksówki.
Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi
pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy
bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą
masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w
temperaturze 180°C.
Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.
na pewno pyszna zapiekanka! ale to naczynie, powaliło mnie :)
OdpowiedzUsuń