Składniki
200 g makaronu fusillioni (może być zwykły świderki)200 g boczku wędzonego
puszka pomidorów krojonych
garść natki pietruszki
garść świeżej bazylii
garść szczypiorku
sól ziołowa
pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu ,w
dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku.
Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez
tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20
min.
Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do
smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy
jeszcze 5 min.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Super proste danie w tygodniu zrobię.
OdpowiedzUsuń