sobota, 18 kwietnia 2015

Fusilloni z boczkiem w pomidorach

Nasza kolacja na szybko. Można podać jako danie główne. Smacznie ,szybko i aromatycznie (dzięki ziołom) ,mniam!














Składniki

200 g makaronu fusillioni (może być zwykły świderki)
200 g boczku wędzonego
puszka pomidorów krojonych
garść natki pietruszki
garść świeżej bazylii
garść szczypiorku
sól ziołowa
pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu ,w dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku.
Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min.
Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

1 komentarz: