piątek, 23 stycznia 2015

Pulpety nadziewane pieczarkami

Tym razem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone.













Składniki

300 g łopatki wieprzowej
3 ząbki czosnku
kilka pieczarek
bułka tarta
jajko
sól ,pieprz

Przygotowanie




Mięso płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy (najmniejsze oczka).



W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Pieczarki oczyszczamy. Zawijamy je w warstwę zmielonego mięsa.


Formujemy kulki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz