niedziela, 25 stycznia 2015

Cielęcina po holsztyńsku

Niesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u nas z tostami.










Składniki

4 kawałki cielęciny po 100 g każda
sałata
2 łyżki oleju
4 jajka
200 g łososia wędzonego
kilka filecików anchois
2 łyżki kaparów
buraczki marynowane (plastry)
natka pietruszki
sól ,pieprz

Przygotowanie

 
Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz