Wersja na słodko z dodatkiem rodzynek i żurawiny połączonych miodem.
Składniki
- 500 g filetów ze śledzia
- 5 cebul
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- 100 ml miodu
- garść suszonych grzybów
- szklanka rodzynek
- szklanka suszonej żurawiny
Przygotowanie
Śledzie dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie) ,kroimy na kawałki ok. 5 cm. Grzyby moczymy i gotujemy. Kroimy w paski.
Cebule kroimy w piórka ,szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy ,grzyby
,rodzynki ,żurawinę i miód. Podgrzewamy (cały czas mieszając) i
studzimy. Dodajemy śledzie ,dokładnie ze sobą łączymy ,przekładamy do
pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz