niedziela, 7 grudnia 2014

Kotlety mielone z selerem i marchewką

Prosto i smacznie


















Składniki

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki)
  • 3 ząbki czosnku
  • por (biała część)
  • marchew
  • mały seler
  • jajko
  • 2 łyżki mleka
  • sól ,pieprz
  • łyżeczka sosu sojowego
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

    Przygotowanie

    Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym ,mlekiem ,startymi na dużych oczkach selerem i marchewką ,masę zagęszczamy bułką tartą bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz