Idealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem
postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i
zapiekanek z pomidorem.
Składniki
- 4 kotlety z szynki wieprzowej
- 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek
- pomidor
- mąka
- sól ,pieprz
- olej do smażenia
- 300 ml bulionu warzywnego
- liść laurowy
- ziele angielskie
Przygotowanie
Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w
folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie pomidora
sparzamy ,usuwamy skórkę i gniazda nasienne i kroimy w paski.
Pokrojonego pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę
wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek
zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki
obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie
zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy
pod przykryciem około 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz