środa, 1 października 2014

Zapiekanka z wątróbką
















 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki

  • 250 g wątróbki
  • 200 g ryżu
  • 3 szklanki bulionu
  • 3 cebule
  • 1/2 kg pomidorów
  • 3 łyżki masła
  • Sól i pieprz
  • 1 szklanka śmietny
  • 3 łyżki startego żółtego sera

    Przygotowanie

      Ryż zalać 2 szklankami wrzącego bulionu , odstawić na pół godziny.
    Wątróbkę umyć i osuszyć , pokroić na małe kawałki.
    Pomidory pokroić na plasterki.
    Cebulę pokroić , przesmażyć na 2 łyżkach masła , dodać wątróbkę , smażyć 1 min.
    W natłuszczonej formie układać warstwami osączony ryż , wątróbkę i pomidory , posypać solą i pieprzem.
    Polać bulionem wymieszanym ze śmietaną , posypać serem.
    Zapiekać 20 min w 190 stopni C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz