Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Po prostu pyszne!
Składniki
- 6 dużych pieczarek
 
- 25 dag mięsa mielonego
 
- 2 ząbki czosnku
 
- 1 mała cebula
 
- 1 jajko
 
- bułka tarta
 
- ketchup
 
- ser mozarella
 
- sól i pieprz
Przygotowanie
    Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak 
jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę
 tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i 
umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy
 w temperaturze 180 stopni około 60 minut.
 
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz