Zupa z selera naciowego
Składniki
- 400 g selera naciowego naciowego
- Włoszczyzna
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- Kawałek papryczki chilli
- Skorupki z cebuli (podsmażone na suchej patelni)
- 3 ziemniaki
- Sól ,pieprz
- Odrobina vegety
- 1/2 natki pietruszki
- 2 łyżki zacierek babuni
Przygotowanie
Z włoszczyzny ,ziela angielskiego ,liści laurowych ,papryczki
,podsmażonych łupinek cebuli ,soli i pieprzu przygotować bulion
warzywny. Warzywa i łupinki wyciągnąć ,marchew pokroić w talarki. Do
bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki ,pokrojony w słupki seler
,zacierki i gotować jeszcze 30 min. Pod koniec gotowania wrzucić do zupy
marchew oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą ,pieprzem i
odrobiną vegety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz