wtorek, 23 września 2014

Zupa z selera naciowego

















Składniki

  • 400 g selera naciowego naciowego
  • Włoszczyzna
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Kawałek papryczki chilli
  • Skorupki z cebuli (podsmażone na suchej patelni)
  • 3 ziemniaki
  • Sól ,pieprz
  • Odrobina vegety
  • 1/2 natki pietruszki
  • 2 łyżki zacierek babuni

    Przygotowanie

    Z włoszczyzny ,ziela angielskiego ,liści laurowych ,papryczki ,podsmażonych łupinek cebuli ,soli i pieprzu przygotować bulion warzywny. Warzywa i łupinki wyciągnąć ,marchew pokroić w talarki. Do bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki ,pokrojony w słupki seler ,zacierki i gotować jeszcze 30 min. Pod koniec gotowania wrzucić do zupy marchew oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą ,pieprzem i odrobiną vegety.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz