środa, 3 września 2014

Zupa z kapusty pekińskiej

Prosta i aromatyczna zupa zachwyca smakiem.
















Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • por (biała część)
  • 3 ziemniaki
  • pomidor malinowy
  • łodyga selera naciowego
  • 2 liście laurowe
  • pojedynczy filet z kurczaka
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz

    Przygotowanie


    Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz