Prosta i aromatyczna zupa zachwyca smakiem.
Składniki
- mała kapusta pekińska
- 2 marchewki
- pietruszka
- por (biała część)
- 3 ziemniaki
- pomidor malinowy
- łodyga selera naciowego
- 2 liście laurowe
- pojedynczy filet z kurczaka
- pęczek koperku
- sól i pieprz
Przygotowanie
Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy
warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera
,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora
,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki
,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z
poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek.
Całość doprawiamy solą pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz