środa, 3 września 2014

Kotlety mielone z zupą cebulową

Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.















Składniki

  • 500 g szynki wieprzowej
  • 1 duża czerwona papryka
  • zupa cebulowa w proszku
  • jajko
  • pieprz
  • bułka tarta

    Przygotowanie

    Mięso mielimy w maszynce na średnich oczkach. Dodajemy jajko ,zupę cebulową ,pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem-jeśli mięso na kotlety jest zbyt „luźne” ,można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy je do posmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 200°C. Możemy podać z ulubionym sosem i ziemniakami.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza