Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.
Składniki
- 500 g szynki wieprzowej
- 1 duża czerwona papryka
- zupa cebulowa w proszku
- jajko
- pieprz
- bułka tarta
Przygotowanie
Mięso mielimy w maszynce na średnich oczkach. Dodajemy jajko
,zupę cebulową ,pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wszystkie składniki
dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem-jeśli mięso na
kotlety jest zbyt „luźne” ,można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa
formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy je do
posmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w
temperaturze 200°C. Możemy podać z ulubionym sosem i ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz