Moje ulubione grzyby! Sobotni wypad do lasu zaowocował :D
Składniki
- 250 g makaronu spaghetti
- 400 g kurek
- łyżka masła
- cebula
- szklanka mleka
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- sól ,pieprz
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- parmezan
- mąka ziemniaczana (1 łyżeczka)
Przygotowanie
Grzyby płuczemy ,osączamy ,większe kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i razem z kurkami dusimy na maśle. Dodajemy mleko
i śmietanę ,dusimy dalej do miękkości grzybów. Do smaku doprawiamy solą
i pieprzem i zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w
wodzie.
Makaron gotujemy al dente ,odcedzając zostawiamy niewielką ilość wody z
gotowania. Do całości dodajemy grzyby ,dokładnie mieszamy. Makaron wraz z
sosem rozkładamy na talerze ,posypujemy posiekaną natką pietruszki i
startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz