środa, 17 września 2014

Sałatka Crab Louis



Sałatka idealna na imprezy.

















Składniki

  • Sos Tysiąca Wysp:
  • 3 łyżki sosu chilli
  • 1/2 małej cebuli
  • 6 oliwek (zielonych)
  • 2 korniszony
  • łyżka zielonego marynowanego pieprzu
  • 250 ml majonezu
  • jajko ugotowane na twardo
  • sól ,pieprz czarny z młynka
  • kilka kropel sosu tabasco
  • Dodatkowo:
  • sałata lodowa
  • 400 g krewetek koktajlowych
  • 2 pomidory
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

    Przygotowanie

      Sos Tysiąca Wysp : majonez wymieszałem z sosami chilli i tabasco. Posiekałem cebulę , oliwki , korniszony , jajko i zielony pieprz . Wszystko dodałem do sosu , doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałem , wstawiłem do lodówki na dwie godziny.

    Z główki sałaty oderwałem 4 wierzchnie liście , opłukałem , ułożyłem na talerzu ( najlepiej aby liście były głębokie w kształcie miseczki ). Resztę sałaty porwałem na kawałki i rozłożyłem na całych liściach. Krewetki ugotowałem , ostudziłem i wymieszałem z połową Sosu Tysiąca Wysp. Wypełniłem nim liście sałaty . Dookoła liści położyłem pokrojone jajka i pomidory .Posypałem posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz