niedziela, 14 września 2014

Leczo z cukinii

Przede wszystkim szybko i smacznie.
















Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 250 g pieczarek
  • czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • cebula
  • 300 g karkówki
  • masło
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Cebulę kroimy w kostkę ,razem z pieczarkami i marchewką (kroimy w plasterki) podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę ,pomidory (sparzone i bez gniazd nasiennych) pokrojone w większe kawałki. Zalewamy bulionem ,dodajemy sól i pieprz i chwilę dusimy. W tym czasie mięso oprószamy solą i pieprzem ,kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy je do warzyw razem z pokrojoną cukinią. Całość dusimy do miękkości cukinii. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz