Przede wszystkim szybko i smacznie.
Składniki
- 1 średniej wielkości cukinia
- 250 g pieczarek
- czerwona papryka
- 3 pomidory
- 300 ml bulionu warzywnego
- cebula
- 300 g karkówki
- masło
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę ,razem z pieczarkami i marchewką (kroimy w
plasterki) podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w paski
paprykę ,pomidory (sparzone i bez gniazd nasiennych) pokrojone w większe
kawałki. Zalewamy bulionem ,dodajemy sól i pieprz i chwilę dusimy. W
tym czasie mięso oprószamy solą i pieprzem ,kroimy w kostkę i podsmażamy
na oliwie. Dodajemy je do warzyw razem z pokrojoną cukinią. Całość
dusimy do miękkości cukinii. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz