Serniczek na zimno z sera z wiaderka ,na podwieczorek ;)
Składniki
- biszkopty okrągłe
- Masa 1:
- 1/2 wiaderka sera waniliowego
- 2 łyżki żelatyny (rozrobionej w 50-60 ml wody)
- 100 g malin
- Masa 2:
- 500 g malin
- 500 ml wody
- kilka łyżek cukru
- 3-4 łyżki żelatyny
- Masa 3:
- 1/2 wiaderka sera waniliowego
- 2 łyżki żelatyny (rozrobionej w 50-60 ml wody)
- 100 g malin
- Masa 2:
- galaretka cytrynowa
Przygotowanie
Na dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkopty. ½ wiaderka sera
miksujemy razem z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę
wylewamy na biszkopty ,układamy 100 g malin na sernik ,lekko je
wciskając ,odstawiamy do lodówki ,do stężenia.
500 g malin gotujemy z cukrem ,przecedzamy przez sitko i dodajemy
żelatynę ,studzimy ,wylewamy na masę serową. Wstawiamy do lodówki do
stężenia.
Resztę sera mieszamy z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę
wylewamy na galaretkę malinową. Na wierzch układamy 100 g malin ,lekko
je wciskając. Odstawiamy do lodówki ,do zestalenia.
Galaretkę cytrynową rozrabiamy w mniejszej ilości ( niż jest na
opakowaniu) wody ,studzimy i wylewamy na ser. Ponownie wkładamy do
lodówki ,do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz