Wczoraj była niedziela ,a jak niedziela to i rosół. Mięso zostało ,więc trzeba było wykorzystać.
Składniki
- mięso drobiowe z rosołu (u mnie z porcji rosołowej ,udka i 200 g żołądków drobiowych)
- 500 ml rosołu
- 2 marchewki
- mały seler
- mała puszka groszku konserwowego
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- czubata łyżka mąki
- pęczek koperku
- sok z cytryny
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Mięso oddzieliłem od kości ,pokroiłem w mniejsze kawałki razem z
żołądkami drobiowymi. Rosół zagotowałem z pokrojoną w kostkę marchewką i
selerem. Dodałem osączony z zalewy groszek. Zagotowałem ,dodałem mięso
,gotowałem jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszałem z mąką i kilkoma
łyżkami sosu. Dodałem do całości i zagotowałem. Na koniec dodałem
posiekany koperek i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz sokiem z
cytryny. Podałem z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz