sobota, 14 czerwca 2014

Potrawka z kurczaka

Wczoraj była niedziela ,a jak niedziela to i rosół. Mięso zostało ,więc trzeba było wykorzystać.
















Składniki

  • mięso drobiowe z rosołu (u mnie z porcji rosołowej ,udka i 200 g żołądków drobiowych)
  • 500 ml rosołu
  • 2 marchewki
  • mały seler
  • mała puszka groszku konserwowego
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • czubata łyżka mąki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Mięso oddzieliłem od kości ,pokroiłem w mniejsze kawałki razem z żołądkami drobiowymi. Rosół zagotowałem z pokrojoną w kostkę marchewką i selerem. Dodałem osączony z zalewy groszek. Zagotowałem ,dodałem mięso ,gotowałem jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszałem z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Dodałem do całości i zagotowałem. Na koniec dodałem posiekany koperek i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podałem z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz