Penne z sosem szpinakowym i kurczakiem
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 kostki bulionowej warzywnej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 g świeżego szpinaku
- 1 łyżka masła czosnkowego
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki tartego żółtego sera
- Sól i pieprz
- Cukier
- Makaron penne
Przygotowanie
Z połowy kostki warzywnej i odrobiny oliwy sporządzić marynatę
,natrzeć nią filety z kurczaka ,owinąć folią spożywczą i włożyć do
lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować sos i makaron.
Szpinak opłukać ,osączyć ,drobno pokroić. Smażyć na maśle czosnkowym 5
min. Dolać szklankę wody ,doprawić odrobiną soli ,pieprzu i cukru.
Gotować 15 min. Dodać śmietanę ,oraz starty ser. Zagotować.
Penne ugotować w dużej ilości osolonej wody ,osączyć.
Filety z kurczaka wyjąć z lodówki i usmażyć na suchej patelni do grillowania.
Wspaniały obiad ,zachwycający ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję ;) Również gorąco pozdrawiam :)
Usuń