Jak to mówi koleżanka z pracy :Ona ryb nie luby ,tylko śledzie :)... Ja
przepadam za śledziami. Na stole z zakąskami obowiązkowo musi być choć
jeden rodzaj śledzi. Te czerwone nie tylko pięknie prezentują się ,ale
też świetnie smakują. Polecam tą tradycyjną rosyjską zakąskę.
Składniki
- 4 filety śledziowe
- 3 cebule
- 70 ml oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól ,pieprz ,cukier ,papryka
Przygotowanie
Cebulę posiekałem , zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat i nieco wody.
Przyprawiłem , podgrzałem minutę , ostudziłem.
Śledzie pokroiłem na kawałki , ułożyłem w słoju , przekładając każdą warstwę cebulą.
Pozostawiłem na noc. Podałem razem z cebulą na czarnym chlebie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz