Polecam jako danie głównie z ziemniakami.
Składniki
- 4 sznycle wieprzowe (u mnie z łopatki) po 150 g
- pęczek zielonych szparagów
- kieliszek białego wina
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy dijon
- łyżka mąki
- szczypior
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem.
Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając
pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej
1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem.
Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów.
Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką.
Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron.
Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz