piątek, 2 maja 2014

Filety z kurczaka w miodowo-ketchupowej marynacie

Soczyste i aromatyczne. Tanie ,łatwe w przygotowaniu.
















Składniki

  • 4 filety z kurczaka (najlepiej ze skórą)
  • 1/2 szklanki pikantnego ketchupu
  • 1/2 szklanki miodu (u mnie lipowy)
  • 3 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 3 łyżki oliwy

    Przygotowanie

     
    Filety z kurczaka myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do rękawa. Dodajemy ketchup ,miód ,przyprawę i olej. Rękaw zawiązujemy i dokładnie mieszamy filety razem z marynatą ,wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy 40 min. Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz