niedziela, 25 maja 2014

Brokuł w galarecie z indykiem

Pyszne połączenie delikatnego mięsa z indyka z brokułem




















Składniki

  • 1/2 kg mielonej pieczeni z indyka
  • 1 brokuł
  • 1 słoik (mały) pieczarek marynowanych
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2 kostki bulionu
  • Sól i pieprz
  • Gałązka kopru
  • 1 pomidor

    Przygotowanie

      Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody , brokuł dokładnie opłukać , ugotować w rosole z kostek bulionowych .
    Gdy brokuł będzie miękki , wyjąć z rosołu , odcedzić , a do wywaru dodać wcześniej przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać , odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia.
    Pieczeń pokroić w średnią kostkę , brokuł podzielić na różyczki , wszystko ułożyć w formie / najlepiej w formie z otworem w środku/.
    Wyjąć pieczarki ze słoika , odcedzić , ułożyć między kostką a różyczkami brokułu.
    Kiedy galareta zacznie tężeć , zalać nią wszystkie poukładane w formie składniki.
    Udekorować koperkiem , a także cząstkami pomidora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz