Pyszne połączenie delikatnego mięsa z indyka z brokułem
Składniki
- 1/2 kg mielonej pieczeni z indyka
- 1 brokuł
- 1 słoik (mały) pieczarek marynowanych
- 3 łyżki żelatyny
- 2 kostki bulionu
- Sól i pieprz
- Gałązka kopru
- 1 pomidor
Przygotowanie
Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody , brokuł dokładnie opłukać , ugotować w rosole z kostek bulionowych .
Gdy brokuł będzie miękki , wyjąć z rosołu , odcedzić , a do wywaru dodać
wcześniej przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać , odstawić w
chłodne miejsce do wystygnięcia.
Pieczeń pokroić w średnią kostkę , brokuł podzielić na różyczki ,
wszystko ułożyć w formie / najlepiej w formie z otworem w środku/.
Wyjąć pieczarki ze słoika , odcedzić , ułożyć między kostką a różyczkami brokułu.
Kiedy galareta zacznie tężeć , zalać nią wszystkie poukładane w formie składniki.
Udekorować koperkiem , a także cząstkami pomidora.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz