Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.
Składniki
- 2 świeże wypatroszone pstrągi (200-250 g każdy)
- sok z cytryny
- mąka
- 2 jajka
- 200 g migdałów (całych)
- olej do smażenia
- 2 łyżki masła
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Pstrągi umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na
kawałki ,oprószyłem solą ,pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Na 30
min umieściłem w lodówce.
Następnie obtoczyłem w mące ,potem w rozbełtanych jajkach ,a na koniec w
posiekanych migdałach. Smażyłem na rozgrzanym oleju 5 min z każdej
strony. Osączyłem z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym i dosmażyłem
na maśle ,rozgrzanym na patelni.
Podałem z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz