Alternatywa placków ziemniaczanych. Lekko czosnkowe ,delikatne i aromatyczne.
Składniki
- 500 g cukinii
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 50 g parmezanu
- cebula
- pęczek koperku
- oliwa z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Cukinie opłukałem ,odciąłem końce ,starłem na tarce o dużych oczkach ,oprószyłem solą i odstawiłem na 15 min ,odcisnąłem.
Dodałem posiekaną cebulę i koperek ,jajka ,mąkę ,starty na grubych
oczkach parmezan i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku
doprawiłem sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Masę dokładnie
wymieszałem.
Na rozgrzany tłuszcz wkładałem po łyżce masy i smażyłem z obu stron na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz