Pyszny łosoś w warzywnej galarecie. Bardzo delikatny w smaku.
Składniki
- 150 g brokułów (różyczki)
- 150 g kalafiora (różyczki)
- 2 marchewki
- mały seler
- mała puszka groszku
- mała puszka kukurydzy
- 600 ml bulionu warzywnego
- 200 g plastrów łososia
- 3 łyżki żelatyny
- sól
Przygotowanie
Warzywa (marchew ,kukurydza ,groszek ,seler) ugotowałem w
osolonej wodzie ,osączyłem. Brokuły zblanszowałem ,kalafior ugotowałem.
Żelatynę namoczyłem w niewielkiej ilości gorącej wody ,dodałem do
bulionu ,wymieszałem i lekko podgrzałem.
Formę wyłożyłem plastrami łososia ,na niego warstwami ułożyłem warzywa ,kalafior ,brokuł.
Całą formę zalałem bulionem ,odstawiłem do ostygnięcia ,po czym włożyłem do lodówki do stężenia.
Podałem z sosem tatarskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz