wtorek, 22 kwietnia 2014

Łosoś w galarecie z warzywami

 Pyszny łosoś w warzywnej galarecie. Bardzo delikatny w smaku.
















Składniki

  • 150 g brokułów (różyczki)
  • 150 g kalafiora (różyczki)
  • 2 marchewki
  • mały seler
  • mała puszka groszku
  • mała puszka kukurydzy
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 200 g plastrów łososia
  • 3 łyżki żelatyny
  • sól

    Przygotowanie

      Warzywa (marchew ,kukurydza ,groszek ,seler) ugotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Brokuły zblanszowałem ,kalafior ugotowałem. Żelatynę namoczyłem w niewielkiej ilości gorącej wody ,dodałem do bulionu ,wymieszałem i lekko podgrzałem.
    Formę wyłożyłem plastrami łososia ,na niego warstwami ułożyłem warzywa ,kalafior ,brokuł.
    Całą formę zalałem bulionem ,odstawiłem do ostygnięcia ,po czym włożyłem do lodówki do stężenia.
    Podałem z sosem tatarskim.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz