poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Karkówka z sosem cebulowym

Duszona karkówka w sosie cebulowym z dodatkiem musztardy.
















Składniki

  • 4 kotlety z karkówki
  • 2 cebule
  • łyżka musztardy
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

    Przygotowanie

    Kotlety z karkówki oprószyłem solą i pieprzem ,włożyłem do lodówki na 30 min.
    Cebulę obrałem i posiekałem. W garnku rozgrzałem tłuszcz ,wrzuciłem cebulę i smażyłem na rumiano. Wlałem bulion i dusiłem 15 min. Sos doprawiłem musztardą ,solą oraz pieprzem ,zmiksowałem.
    Kotlety podsmażyłem z obu stron na patelni ,włożyłem do sosu i dusiłem jeszcze 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz