Pyszne ,łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zamiast boczku użyłem kotletów
sojowych. Danie z pewnością zadowoli podniebienia wegetarian ,jak i
"mięsożerców".
Składniki
- duża kapusta pekińska
- opakowanie kotletów sojowych (100 g)
- pęczek koperku
- 250 g makaronu łazanki
- 2 łyżki masła
- duża cebula
- sok z cytryny
- sól ,świeżo mielony kolorowy pieprz
- 1,5 l bulionu warzywnego
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kapustę kroimy w pół ,a później na szersze paski. Wrzucamy do garnka
,zalewamy szklanką bulionu warzywnego ,dodajemy łyżkę masła i dusimy pod
przykryciem do miękkości.
Kotlety gotujemy w bulionie warzywnym ok. 8 min. Odcedzamy ,studzimy i
kroimy w paski (duże kotlety najpierw na pół). Cebulę obieramy ,kroimy w
kostkę ,szklimy na łyżce masła ,po czym dodajemy pokrojone kotlety
sojowe ,chwilę smażymy i dodajemy do kapusty razem z makaronem.
Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec
dodajemy posiekany koperek ,wszystko mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz