Udka duszone z papryką
Składniki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 żółte papryki
- 4 gałązki rozmarynu
- 800 g udek z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- puszka pomidorów
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebule oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Papryki
umyłem ,przekroiłem na pół ,usunąłem gniazda nasienne. Miąższ pokroiłem w
paski. Rozmaryn umyłem ,osuszyłem i drobno posiekałem.
Udka umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem dużą ilością soli i pieprzu.
W brytfance rozgrzałem oliwę i na dużym ogniu podsmażyłem udka. Wsypałem
cebulę i czosnek ,chwilę smażyłem. Dodałem pomidory razem z zalewą
,paprykę i rozmaryn. Wymieszałem. Przykryłem i piekłem 40 min w
temperaturze 200 stopni C. Ponownie doprawiłem. Podałem z chrupiącym
pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz