Indycze roladki w pomidorach
Składniki
- 1 kg fileta z indyka
- pęczek dymki
- 3 ząbki czosnku
- 2 puszki pomidorów
- ketchup
- 100 ml śmietany 18%
- tymianek
- oregano
- sól ,pieprz
- oliwa z oliwek
- 3 papryki (2 żółte ,1 czerwona)
- kawałek papryczki chilli
Przygotowanie
Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i
oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do
lodówki na godzinę.
Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę.
Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony.
Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i
posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem
10 min.
Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką
tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i
dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz