czwartek, 13 marca 2014

Indycze roladki w pomidorach


















Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • pęczek dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • ketchup
  • 100 ml śmietany 18%
  • tymianek
  • oregano
  • sól ,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 3 papryki (2 żółte ,1 czerwona)
  • kawałek papryczki chilli

    Przygotowanie

    Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
    Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę.
    Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony.
    Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min.
    Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza