wtorek, 25 lutego 2014

Zupa pomidorowa z makaronem


Aromatyczna zupa ,łatwa w przygotowaniu. Smak lata zatrzymany w własnoręcznie robionym przecierze z pomidorów malinowych.













Składniki

  • litr przecieru z pomidorów malinowych
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • marchew
  • 2 łodygi selera
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 g makaronu muszelki
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Obraną cebulę i czosnek drobno posiekałem. W garnku rozgrzałem oliwę i mieszając dusiłem cebulę z czosnkiem (2 min). Dodałem przecier pomidorowy ,gotowałem na małym ogniu 5 min. Marchew i seler pokroiłem w kostkę. Natkę posiekałem. Do pomidorów dodałem wszystkie warzywa ,bulion ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Gotowałem 20 min. Dodałem makaron i natkę ,gotowałem dalsze 12 min. Podałem od razu po przyrządzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz