Aromatyczna zupa ,łatwa w przygotowaniu. Smak lata zatrzymany w własnoręcznie robionym przecierze z pomidorów malinowych.
Składniki
- litr przecieru z pomidorów malinowych
- 4 ząbki czosnku
- cebula
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- marchew
- 2 łodygi selera
- 1/2 l bulionu warzywnego
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 200 g makaronu muszelki
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekałem. W garnku rozgrzałem oliwę i mieszając dusiłem cebulę z czosnkiem (2 min). Dodałem przecier pomidorowy ,gotowałem na małym ogniu 5 min. Marchew i seler pokroiłem w kostkę. Natkę posiekałem. Do pomidorów dodałem wszystkie warzywa ,bulion ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Gotowałem 20 min. Dodałem makaron i natkę ,gotowałem dalsze 12 min. Podałem od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz