poniedziałek, 24 lutego 2014

Easter egg

















Składniki

  • 2 galaretki agrestowe
  • litr mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 20 g masła
  • kora cynamonu
  • otarta skórka z cytryny i pomarańczy
  • 120 g kaszy manny
  • 2 łyżki miodu
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 2 jajka
  • puszka brzoskwiń

    Przygotowanie

    Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia.
    Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min.
    Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem.
    Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą.
    Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami.
    Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz