Easter egg
Składniki
- 2 galaretki agrestowe
- litr mleka
- 2 łyżki cukru
- 20 g masła
- kora cynamonu
- otarta skórka z cytryny i pomarańczy
- 120 g kaszy manny
- 2 łyżki miodu
- 50 g wiórek kokosowych
- 2 jajka
- puszka brzoskwiń
Przygotowanie
Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia.
Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min.
Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem.
Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą.
Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami.
Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz