niedziela, 23 lutego 2014

Zielone szparagi z pomidorami

















Składniki

  • 250 g zielonych szparagów
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 70 g pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka tymianku
  • 200 g pomidorów
  • mozzarella
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce ,pokroiłem na 4 cm kawałki. Cebulkę pokroiłem w krążki ,szczypior posiekałem. Pieczarki oczyściłem i pokroiłem na 4. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy ,10 min dusiłem szparagi ,cebulkę ze szczypiorkiem ,natkę pietruszki ,pieczarki ,dodałem tymianek. Pomidory pokroiłem w ósemki. Dodałem do potrawy i dusiłem kolejne 10 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Mozzarellę pokroiłem w kostkę ,posoliłem ,popieprzyłem i wymieszałem z resztą oliwy. Dodałem do szparagów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz