Zielone szparagi z pomidorami
Składniki
- 250 g zielonych szparagów
- 1 cebulka ze szczypiorkiem
- 70 g pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka tymianku
- 200 g pomidorów
- mozzarella
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce ,pokroiłem na 4 cm
kawałki. Cebulkę pokroiłem w krążki ,szczypior posiekałem. Pieczarki
oczyściłem i pokroiłem na 4. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy ,10 min
dusiłem szparagi ,cebulkę ze szczypiorkiem ,natkę pietruszki ,pieczarki
,dodałem tymianek. Pomidory pokroiłem w ósemki. Dodałem do potrawy i
dusiłem kolejne 10 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Mozzarellę
pokroiłem w kostkę ,posoliłem ,popieprzyłem i wymieszałem z resztą
oliwy. Dodałem do szparagów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz