Ziemniaki z patelni z bekonem
Składniki
- 800 g ziemniaków ugotowanych w łupinach
- 200 g bekonu
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 4 czerwone cebule
- 4 łodygi selera naciowego
- 2-3 suszone pomidory
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować w łupinach . Obrać , pokroić na połówki
,ćwiartki w zależności od wielkości.. Bekon pokroić w paski i na dużej
rozgrzanej patelni wysmażyć na chrupko. Dodać musztardę , podgrzać.
Cebule pokroić w krążki . Dodać do bekonu , poddusić. Listki selera
odkroić , a łodygi pokroić w krążki , dodać do cebuli z bekonem ,
poddusić . Dodać pomidory , ziemniaki , usmażyć na złocisto , ostrożnie
odwracając. Doprawić solą i pieprzem , ozdobić listkami selera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz