czwartek, 9 stycznia 2014

Ziemniaki z patelni z bekonem



















Składniki

  • 800 g ziemniaków ugotowanych w łupinach
  • 200 g bekonu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 4 czerwone cebule
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2-3 suszone pomidory
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Ziemniaki ugotować w łupinach . Obrać , pokroić na połówki ,ćwiartki w zależności od wielkości.. Bekon pokroić w paski i na dużej rozgrzanej patelni wysmażyć na chrupko. Dodać musztardę , podgrzać.
    Cebule pokroić w krążki . Dodać do bekonu , poddusić. Listki selera odkroić , a łodygi pokroić w krążki , dodać do cebuli z bekonem , poddusić . Dodać pomidory , ziemniaki , usmażyć na złocisto , ostrożnie odwracając. Doprawić solą i pieprzem , ozdobić listkami selera.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz