Kotlety mielone z papryką
Składniki
- 200 g mielonego wieprzowego mięsa
- kajzerka
- jajko
- sól ,pieprz
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
- 1/2 czerwonej papryki
- łyżka musztardy sarepskiej
- bułka tarta
Przygotowanie
Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Paprykę oczyścić i pokroić w
bardzo drobną kostkę. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną
natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,paprykę ,musztardę ,przyprawić do
smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Jeśli masa będzie zbyt rzadka
,można dodać bułkę tartą. Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu strona na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz