środa, 8 stycznia 2014

Kotlety mielone z papryką

















Składniki

  • 200 g mielonego wieprzowego mięsa
  • kajzerka
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
  • 1/2 czerwonej papryki
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • bułka tarta

    Przygotowanie

    Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Paprykę oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,paprykę ,musztardę ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Jeśli masa będzie zbyt rzadka ,można dodać bułkę tartą. Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu strona na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz