Zielona fasolka szparagowa w śmietanie
Składniki
- 400 g fasolki szparagowej zielonej
- 250 g pieczarek
- 2 średnie cebule
- 350 ml śmietany 18%
- 200 ml śmietanki 30%
- 4 łyżki masła
- suszone oregano
- sól ,pieprz
- 1 czerwona papryka 
PrzygotowanieFasolkę obgotować ,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Na maśle
 przesmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i poszatkowaną cebulę. Gdy 
się zrumienią dodać pokrojoną w paski paprykę. Następnie dołożyć fasolkę
 i zalać śmietanami. Doprawić do smaku oregano ,solą oraz pieprzem. 
Podawać z kluskami śląskimi.
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz