środa, 29 stycznia 2014

Zapiekany fenkuł z grzybami


















Składniki

  • 4 fenkuły
  • 2 cebule
  • 200 g pieczarek
  • 100 g grzybów shiitake
  • 100 g boczniaków
  • 50 g margaryny
  • 200 g topionego serka ziołowego
  • 100 g mozzarelli (startej)

    Przygotowanie


    Fenkuły umyłem ,przekroiłem na pół .wyciąłem kliny w kształcie trójkąta. Cebule obrałem ,posiekałem. Grzyby oczyściłem i pokroiłem. Cebule zeszkliłem na margarynie i dusiłem 5 min.Doprawiłem solą i pieprzem. Fenkuły podgotowałem w osolonej wodzie 5 min. Osączyłem i przełożyłem do natłuszczonej formy. Nafaszerowałem grzybami. Serek i mozzarelle roztopiłem z 200 ml wody. Zalałem zapiekankę. Piekłem 40 min w temp. 200 stopni C


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz