Zapiekany fenkuł z grzybami
Składniki
- 4 fenkuły
- 2 cebule
- 200 g pieczarek
- 100 g grzybów shiitake
- 100 g boczniaków
- 50 g margaryny
- 200 g topionego serka ziołowego
- 100 g mozzarelli (startej)
Przygotowanie
Fenkuły umyłem ,przekroiłem na pół .wyciąłem kliny w kształcie
trójkąta. Cebule obrałem ,posiekałem. Grzyby oczyściłem i pokroiłem.
Cebule zeszkliłem na margarynie i dusiłem 5 min.Doprawiłem solą i
pieprzem. Fenkuły podgotowałem w osolonej wodzie 5 min. Osączyłem i
przełożyłem do natłuszczonej formy. Nafaszerowałem grzybami. Serek i
mozzarelle roztopiłem z 200 ml wody. Zalałem zapiekankę. Piekłem 40 min w
temp. 200 stopni C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz