wtorek, 3 grudnia 2013

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY



















Składniki

  • PÓŁ GŁÓWKI MŁODEJ KAPUSTY
  • WŁOSZCZYZNA
  • ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • KOŚCI 200 G
  • GROSZEK KONSERWOWY
  • KOPEREK (OPCJONALNIE)
  • SÓL I PIEPRZ
  • VEGETA DO SMAKU
  • ZIEMNIAKI

    Przygotowanie

    DO ZIMNEJ WODY WRZUCAMY KOŚCI,GOTUJEMY. ZBIERAMY SZUMOWINĘ,WSYPUJEMY SÓL. WRZUCAMY WŁOSZCZYZNĘ I ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ. GOTUJEMY AŻ ZIEMNIAKI STANĄ SIĘ MIĘKKIE.DODAJEMY POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ KONCENTRAT POMIDOROWY I GROSZEK. POD KONIEC GOTOWANIA PRZYPRAWIAMY OPCJONALNIE DODAJĄC KOPEREK.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz