wtorek, 3 grudnia 2013

CZEKOLADOWY MUS Z MLECZNYM LIKIEREM


















Składniki

  • DWIE TABLICZKI MLECZNEJ CZEKOLADY
  • 40 G MASŁA
  • 2 JAJKA
  • 4 ŁYŻKI MLECZNEGO LIKIERU
  • 200 ML ŚMIETANY 30%
  • ŁYŻKA CUKRU
  • SZCZYPTA SOLI

    Przygotowanie

    CZEKOLADĘ RAZEM Z MASŁEM ROZTAPIAMY W KĄPIELI WODNEJ. ŻÓŁTKA ROZTRZEPUJEMY. GDY CZEKOLADA TROCHĘ PRZESTYGNIE DODAJEMY JĄ STOPNIOWO DO ŻÓŁTEK DALEJ MIKSUJĄC. NA KONIEC POWOLI DODAJEMY LIKIER UBIJAJĄC DO CZASU ,AŻ MASA STANIE SIĘ GŁADKA.

    UBIJAMY ŚMIETANĘ I POWOLI DODAJEMY CZEKOLADĘ CAŁY CZAS MIKSUJĄC. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM. POWOLI ŁĄCZYMY Z MUSEM TAK ABY NIE STRACIŁ PUSZYSTOŚCI. PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz