CZEKOLADOWY MUS Z MLECZNYM LIKIEREM
Składniki
- DWIE TABLICZKI MLECZNEJ CZEKOLADY
- 40 G MASŁA
- 2 JAJKA
- 4 ŁYŻKI MLECZNEGO LIKIERU
- 200 ML ŚMIETANY 30%
- ŁYŻKA CUKRU
- SZCZYPTA SOLI
Przygotowanie
CZEKOLADĘ RAZEM Z MASŁEM ROZTAPIAMY W KĄPIELI WODNEJ. ŻÓŁTKA
ROZTRZEPUJEMY. GDY CZEKOLADA TROCHĘ PRZESTYGNIE DODAJEMY JĄ STOPNIOWO DO
ŻÓŁTEK DALEJ MIKSUJĄC. NA KONIEC POWOLI DODAJEMY LIKIER UBIJAJĄC DO
CZASU ,AŻ MASA STANIE SIĘ GŁADKA.
UBIJAMY ŚMIETANĘ I POWOLI DODAJEMY CZEKOLADĘ CAŁY CZAS MIKSUJĄC. BIAŁKA
UBIJAMY NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM. POWOLI ŁĄCZYMY Z MUSEM TAK
ABY NIE STRACIŁ PUSZYSTOŚCI. PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW I WKŁADAMY DO
LODÓWKI NA KILKA GODZIN.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz