Wężymord ze schabem
Składniki
- 0,5 kg wężymordu (skorzonery)
- 100 g kaszy gryczanej
- 0,5 kg schabu
- 2 cebule
- sól i pieprz
- oliwa
- kwasek cytrynowy
- majeranek
- estragon
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie
Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku
cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą
,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc.
Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej
wodzie . Podawać z bułką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor.
Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz