środa, 18 grudnia 2013

Wężymord ze schabem
















Składniki

  • 0,5 kg wężymordu (skorzonery)
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 0,5 kg schabu
  • 2 cebule
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • kwasek cytrynowy
  • majeranek
  • estragon
  • 1 ząbek czosnku

    Przygotowanie

    Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą ,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc. Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej wodzie . Podawać z bułką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz