Śledziowy tatar
Składniki
- 4 filety śledziowe
- 5 marynowanych pieczarek
- 2 strąki marynowanej papryki (bez skórki)
- 4 korniszony
- Cebula
- Anchois
- Sok i skórka otarta z cytryny
- Pieprz
- Cukier
- Limonka
- 2 łyżki oliwy
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- Kilka gałązek natki pietruszki
Przygotowanie
Posiekać drobno śledzie ,marynowane pieczarki ,korniszony ,anchois ,cebulę ,paprykę oraz jajko na twardo. Wymieszać składniki.
Dodać skórkę z cytryny ,oliwę ,posiekany szczypiorek. Doprawić sokiem z
cytryny ,pieprzem ,szczyptą cukru ,nakryć i wstawić do lodówki na 2
godziny.
Tatar śledziowy podawać na chlebie wieloziarnistym ,przybrać półplasterkami limonki i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz