czwartek, 19 grudnia 2013

Śledziowy tatar

















 

 

 

Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 2 strąki marynowanej papryki (bez skórki)
  • 4 korniszony
  • Cebula
  • Anchois
  • Sok i skórka otarta z cytryny
  • Pieprz
  • Cukier
  • Limonka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Kilka gałązek natki pietruszki

    Przygotowanie

    Posiekać drobno śledzie ,marynowane pieczarki ,korniszony ,anchois ,cebulę ,paprykę oraz jajko na twardo. Wymieszać składniki.
    Dodać skórkę z cytryny ,oliwę ,posiekany szczypiorek. Doprawić sokiem z cytryny ,pieprzem ,szczyptą cukru ,nakryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Tatar śledziowy podawać na chlebie wieloziarnistym ,przybrać półplasterkami limonki i natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz