Śledzie z cebulą w oleju
Składniki
- 500 g filetów śledziowych
- 1 cebula
- 1 czerwona cebula
- 1 czosnkowa cebula
- 5 pomidorów suszonych
- 5 ogórków konserwowych
- 5 pieczarek marynowanych
- 3 papryki konserwowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- Olej
Przygotowanie
Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i
pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki
i ogórki pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Wszystko wymieszać
dodając suszone pomidory ,ziele angielskie i liść laurowy ,włożyć do
słoika i zalać olejem. Przed podaniem powinny postać dzień w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz