piątek, 27 grudnia 2013

Śledzie z cebulą w oleju


















 

 

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czosnkowa cebula
  • 5 pomidorów suszonych
  • 5 ogórków konserwowych
  • 5 pieczarek marynowanych
  • 3 papryki konserwowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Olej

    Przygotowanie

    Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki i ogórki pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory ,ziele angielskie i liść laurowy ,włożyć do słoika i zalać olejem. Przed podaniem powinny postać dzień w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz