Salceson grzybowy
Składniki
- 200 g grzybów
- 2 cebule
- 7 jajek
- 100 g boczku
- 1/2 łyżki oleju
- 1/2 łyżki kminku
- sól ,pieprz
Przygotowanie
-
Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w
kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na
oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz.
Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować
w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki
,obciążyć i ostudzić.
-
Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w
piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową
,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz