Portugalska kartoflanka z chorizo
Składniki
- 250 g kiełbasy chorizo
- 400 g ziemniaków
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 pataty
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 100 g świeżego szpinaku
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę pokroić w plasterki (grubą w plasterki i na 4). Cebulę i
czosnek obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki wraz z patatami obrać ,umyć
i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę ,podsmażyć na niej kiełbasę
i wyjąć. Do tłuszczu dodać cebulę i czosnek ,poddusić. Następnie
wrzucić ziemniaki ,posypać papryką ,lekko podsmażyć. Wlać bulion
drobiowy i gotować pod przykryciem 25 min. 10 min. przed końcem
gotowania dodać szpinak i kiełbasę. Doprawić solą ,pieprzem i papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz