- 250 g fileta z indyka
- 250 g wędzonego surowego boczku
- 5 jajek
- Bułka tarta
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- Makaron paccheri (lekko obgotować)
- 3/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietany 18 %
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1 pomidor (plastry)
- Sól ,pieprz
Przygotowanie
Mięso z indyka i boczek zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać
jajko ,doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać z bułką tartą
dolewając odrobinę mleka.
Makaron napełnić przygotowanym mięsem mielonym. Nadziany makaron ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym.
Jajka wraz z mlekiem i śmietaną rozbełtać. Dodać zioła prowansalskie ,gałkę muszkatołową ,sól i pieprz.
Zalać makaron znajdujący się w naczyniu żaroodpornym.
Na wierzch ułożyć plasterki pomidora.
Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz