niedziela, 29 grudnia 2013

Muffinki z papryką po teksańsku

















Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • czerwona papryka
  • Farsz:
  • 200 g mielonego wieprzowego mięsa
  • kajzerka
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry

    Przygotowanie

    Paprykę oczyścić z nasion ,pokroić w drobną kostkę. Kaszę i mąkę wymieszać ,jajka oddzielnie z mlekiem. Składniki połączyć. Ciasto dokładnie wymieszać (Ciasto podobne do naleśnikowego). Dodać pokrojoną paprykę.
    Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki.
    Do foremek na muffinki wkładać najpierw kulki mięsa ,a następnie zalać ciastem kukurydzianym. Piec 35 min w temp 180 stopni C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz