Muffinki z papryką po teksańsku
Składniki
- 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka
- czerwona papryka
- Farsz:
- 200 g mielonego wieprzowego mięsa
- kajzerka
- jajko
- sól ,pieprz
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
Przygotowanie
Paprykę oczyścić z nasion ,pokroić w drobną kostkę. Kaszę i mąkę
wymieszać ,jajka oddzielnie z mlekiem. Składniki połączyć. Ciasto
dokładnie wymieszać (Ciasto podobne do naleśnikowego). Dodać pokrojoną
paprykę.
Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Mięso ,bułkę i jajko połączyć
,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,przyprawić do smaku
solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki.
Do foremek na muffinki wkładać najpierw kulki mięsa ,a następnie zalać ciastem kukurydzianym. Piec 35 min w temp 180 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz