wtorek, 31 grudnia 2013

Grillowana szynka z frytkmi z patatów

















Składniki

  • 2 plastry surowej szynki
  • 2 pataty
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól ,pieprz
  • Olej do smażenia

    Przygotowanie

    Plastry szynki oprószyć solą i pieprzem z obu stron ,owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Czosnek obrać. Pataty obrać i pokroić w grubsze słupki. Smażyć na głębokim oleju ,tak jak zwykłe frytki. Wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręczniki kuchenne by osączyć z nadmiaru tłuszczu ,posolić. Szynkę smażyć na patelni do grillowania ,z obu stron na rumiano razem z czosnkiem. Polecam z sosem BBQ lub paprykowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz