Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
Składniki
- 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
- Paczka cannelloni
- 10 szt suszonych pomidorów w zalewie (pokroić)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz
- Ser mozzarella wiórki
- Ser mozzarella plastry
- Sos pomidorowy (zmiksować składniki):
- Puszka pomidorów
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek
cebulę ,a jak się zeszkli dodać czosnek. Poddusić. Dodać mięso i
podsmażyć. Dodać pomidory ,trochę mozzarelli ,smażyć do odparowania
nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
Cannelloni napełnić farszem ,naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z
oliwek ,wyłożyć napełnione rurki ,zalać sosem pomidorowym. Ułożyć
plastry mozzarelli. Piec ok. 40 min w temp 200 stopni. Posypać wiórkami
mozzarelli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz