poniedziałek, 30 grudnia 2013

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
















 

 

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
  • Paczka cannelloni
  • 10 szt suszonych pomidorów w zalewie (pokroić)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • Ser mozzarella wiórki
  • Ser mozzarella plastry
  • Sos pomidorowy (zmiksować składniki):
  • Puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • Sól i pieprz

    Przygotowanie

      Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę ,a jak się zeszkli dodać czosnek. Poddusić. Dodać mięso i podsmażyć. Dodać pomidory ,trochę mozzarelli ,smażyć do odparowania nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.

    Cannelloni napełnić farszem ,naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek ,wyłożyć napełnione rurki ,zalać sosem pomidorowym. Ułożyć plastry mozzarelli. Piec ok. 40 min w temp 200 stopni. Posypać wiórkami mozzarelli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz